Bebekler Ne Zaman Güneş Kremi Kullanabilir?

Bebeklere güneş kremi kullanılır mi? Bebek güneş kremini yetişkinler kullanabilir mi? 8 aylık bebeğe güneş kremi sürülür mü? Bebekler için güneş kremi var mı? gibi bir çok soru, yaz aylarının gelmesi ile beraber anne ve babaların kafalarını kurcalıyor. İşte bu gibi sorularla başa çıkmanız ve cevapları öğrenmeniz için makalemizi okuyabilirsiniz.

0
120

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bir çok anne babanın kafasında, bebeği için güneş kremi kullanmanın ne zaman uygun olacağına dair sorular oluyor. Güneş ışınlarının insan sağlığına ve cildine ne kadar zararlı etkileri olduğu artık günümüzde hepimiz tarafından biliniyor. Bu nedenle bebeklerimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak hepimizin görevidir. Güneş kremi bilhassa yaz mevsiminde bebekler için olmazsa olmaz olsa bile bu ürünlerin kullanımı belli bir yaştan öncesinde güvenilir olmayabilir.

Güneş, insanoğlu için mühim bir D vitamini deposudur. Günlük D vitamini ihtiyacının neredeyse %80’i güneşten elde edilmekte olup, gıdalardan son derece düşük miktarlarda D vitamini alınır. Buna rağmen güneşten yayılan ultraviyole ışınlarına maruz kalmak da kırışıklık, kir ve belkide deri kanseri gibi pek çok riske davetiye çıkarır. Bundan dolayı güneşin zararı olan etkilerinden korunmak için bilhassa dik açıyla geldiği saatlerde güneş kremi kullanmak son derece {önemlidir}. Pekala, bebekler ne süre güneş kremi kullanabilir? Gelin şimdi bebekler için güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmeli, bebekler ne süre güneş kremi kullanabilir gibi soruların cevaplarını beraber inceleme altına alalım.

Bebekler Ne Zaman Güneş Kremi Kullanabilir?

Dışarısı sıcak ve güneşli, bu sebepten küçük bebeğinizle beraber yürüyüşe çıkmaya karar verdiniz. Bebeğinizin cildi hemen hemen fazla duyarlı olduğundan şapka gibi aksesuarlarla bebeğinizin duyarlı derisini koruma altına almak istiyorsunuz. Belkide pusetin yada bebek otomobilinin gölgeliği ile de lüzumlu önlemleri alıyorsunuz. Fakat bütün bu önlemlere karşın gene de bebeğinizi güneşin zararı olan etkilerine maruz bırakmadan dışarıda bigün geçirmek zor olabilir. Bu aşamada ise açıkta kalan cildini koruma altına almak için güneş kremi kullanmayı planlıyor olabilirsiniz.

Fakat güneş kreminin bebeklerde belli bir yaştan sonrasında güvenilir bulunduğunu ihmal etmeyin. Pekala, bebekler ne zaman güneş kremi kullanabilir? Uzmanlar, 6 aydan minik bebeklerde güneş kremi kullanmanın alerji ve tahriş riskini artırdığını belirtiyor. Bundan dolayı 6 aydan minik bebeklere güneş kremi sürülmesini tavsiye etmiyorlar. 6. aydan sonrasında ise içeriği temiz, organik ve kontrol edilmiş güvenilir ürünlerin kullanılabileceğini ifade ediyorlar.

6 Aylıktan Minik Bebekler Güneşten Ne şekilde ya da nasıl Korunur?

Şayet yavrunuz 6 aylıktan küçükse ve güneşli bir günde dışarıda zaman geçirecekseniz aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

  • Bebeğinize kulaklarını, yüzünü ve ensesini koruyacak geniş siperlikli şapka takının.
  • Giysilerinin pamuklu, açık renkli ve rahat olmasına dikkat edin.
  • Güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 10:00 – 16:00 saatleri içinde muhtemel olduğunca dışarıya çıkmayın.
  • Bebek otomobilinde yada pusette kesinlikle güneşliği kullanın.
  • Olabildiği kadar ağaç gölgesi vb. alanlarda zaman geçirin.

6 Aydan Büyük Bebekler İçin Güneş Kreminin Yararları

Bebeklerde güneş kremi kullanımının en mühim yararı güneş yanıklarını engellemektir. Zira güneş yanıkları bebekler için fazla acı verici olabilir, ateşe ve hastalık hissine sebep olabilir. Bununla beraber çocukluk döneminde güneşe sık maruz kalmak, ilerleyen senelerde kırışıklık ve kir gibi sorunları tetikleyebilir. Daha da kötüsü, gençlik dönemindeki güneş tahribatları, hasarları cilt kanseri geliştirme riskini artıran ben ve çillere sebep olabilir. Bütün bu tarz şeyleri engellemek için ise bebeklik döneminden başlayarak düzenli olarak temiz ve saf içerikli güneş kremi kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bebekler Hangi Saatlerde Güneşe Çıkabilir?

Güneşin zararı olan ışınlarından korunmak ne kadar önemli ise, sunmuş olduğu D vitamininden yararlanmak da bir o denli {önemlidir}. Bundan dolayı güneşten alınan D vitamini, bebeklerde başta raşitizm olmak suretiyle pek fazla sıhhat problemininin engellenmesini sağlar. Bunun için de aslına bakarsak hangi saatlerde güneşe maruz kalınıp kalınmayacağının bilinmesi gerekmektedir.

Uzmanlar, güneşin zararı olan etkilerinden korunmak için dik açıyla geldiği 10:00 – 16:00 saatleri arası doğrudan güneş ışığına yakalanmaktan kaçınılması tavsiye ediliyor. Bu saatlerin haricinde ise D vitamininden yararlanabilmek için güneş kremi sürmeden dışarıda zaman geçirilebileceğini belirtiyorlar.

Bebekler İçin Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinize güneş kremi sürerken aşağıdaki güvenlik önlemlerini alabilirsiniz:

1. Göz Çevresinden Kaçının

Güneş kremini göz çevresi hariç bebeğinizin açıkta kalan bütün yerlerinize uygulayabilirsiniz. Güneş kreminin yanlışlıkla bebeğinizin gözüne gelmesi ağrı, tahriş ve enfeksiyona sebep olabilir. Bu gibi bir durumda ilk önce bebeğinizin gözünü bolca su ile sudan geçirin. Kızarıklık veya sulanma gibi şikâyetlerin devam etmesi söz konusu olur ise göz hekimine muayene olmasını sağlayın. Göz insan vücudunda bulunan en hassas bölgelerden birisidir. Bu yüzden güneş kremi vb kremlerin göz ile teması sağlık sorunları yaşatabilir. Bu nedenle özellikle bebeğinize güneş kremi sürerken dikkatli, yavaş ve nazik şekilde sürmenizde fayda var.

2. Gerektiğinde Tekrardan Uygulayın

Güneş kremi bir defa sürüldüğünde bütün gün koruma sağlamaz. Bundan dolayı bilhassa havuz yada deniz kenarında bebeğinizin güneş kremini 2 saatte bir yenilemeye özen gösterin. Saate bakmaksızın her suya girip çıktıktan yada terledikten sonrasında güneş kremini yenilemeyi ihmal etmeyin. Çünkü bebeğinizin vücuduna sürdüğünüz güneş kremi suyun ve terin etkisi ile vücuttan süzülüp gider. Bunun sonucunda bebeğiniz güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaya başlar. Bu durumun önüne geçmek için de belirli aralıklar ile bebeğinizin güneş kremini tazelemeniz en sağlıklısı olacaktır.

3. Temiz Ürünler Tercih Edin

Yavrunuz için güneş kremi seçerken ürünlerin içeriğini kesinlikle kontrol edin. Bebeklerin cilt tabakası ince olduğundan dolayı topikal ürünleri yetişkinlere nazaran daha çok ve çabucak emerler. Bu da aslına bakarsak bebekleri zararı olan kimyasallara açık duruma getirir. Bebeğinizin cildinin yetişkin bireylere nazaran çok daha hassas ve zarar görmeye hemen hazır olduğunu biliyoruz.  Bundan dolayı yavrunuz için kullanacağınız güneş kreminin organik, kokusuz, parfümsüz, non alerjik, suya dayanıklı ve minimum SPF 30  olmasına özen göstermelisiniz..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here